top of page

Brown Field Studio

Nieuw: Pilof & de Ballonnenautomaat

Druk op een knop en activeer de ballonnenautomaat. Kies de kleur van je ballon via het toetsenbord en de ballonenblazer blaast hem voor je op.

De ballonnenautomaat staat op straat, in het park, op een festival,... Hij wordt bediend via een toetsenbord. Kinderen kunnen de automaat zelf opstarten en via een knop de kleur kiezen voor hun ballon. De ballonnenblazer wordt wakker en gaat aan het werk. De voorstelling duurt een 5-tal minuten. Vervolgens kan een ander kind de automaat weer aan de praat krijgen. 

DSC_0526.JPG

Nieuw: Paardje in Galop

Indoor kleuterproductie.

Nieuw vanaf oktober 2019.

Paardje in Galop
Paardje in Galop-21
Paardje in Galop-4

MOVO

Korte figurentheatervoorstelling in eigen tent.

76916956_2496259900423153_43463635289537
IMG_1140
DSC_1601
Paardje in Galop-9.jpg

Paardje in Galop

Bruin vindt op zolder zijn oude stokpaardje.
Als kind speelde hij er uren mee... tot... krak...

zijn stokpaardje brak!

Wie kon zijn stokpaardje maken?

Op stap!

Hop hop hop... paardje in galop...

Brown Field Studio brengt met poppen en acteur in een inspirerend decor de zoektocht van Bruintje tot leven.

Het is een productie voor kleuters van 3 tot 6 jaar en kinderen van het eerste leerjaar.

Indoor kleuterproductie voor max. 120 in kinderen in verduisterde zaal.

Duur: 50'

Speelvlak 7x6m

Ontwerp decor, poppen, tekst, spel: Bruin Smeyers

Ontwerp decor, poppen, tekst, regie: Christine Braem

Foto's: Hannah Smeyers

Muziek: Hannah Smeyers, Jesse Willem

Ontwerp folder: Joost Stuyven

MOVO

MOVO is vanaf 2023 permanent op rust en kan niet langer geboekt worden.

Movo is een kluizenaar, een onderzoeker van beweging. Hij droomt van vliegen. Samen met Mormel woont hij in zijn donkere werkruimte, omgeven door zijn ontwerpen en uitvindingen. Beweging heeft geen geheimen voor hem.

Of toch?

Een Brown Field Productie in eigen sprookjesachtige tent dat plaats biedt aan een 15-tal kijkers/belevers.  Binnen en buiten opstelling mogelijk. Elke 15 minuten worden nieuwe kijkers verwelkomd in de voorstelling.  

Concept, spel: Bruin Smeyers

Regie, kostuum: Christine Braem

Muziek: Hannah Smeyers, Bruin Smeyers

Decor: Christine Braem, Bruno Smeyers, Hannah Smeyers, Olmo Claessens

Reacties na de première op Theater Aan Zee 2017

"Bij de kortere voorstellingen scoorde Movo van Brown Field Studio ontzettend goed, vooral door zijn vormgeving. De Leuvense oudgediende Bruno Smeyers (van ex-Theater O) was altijd al een begaafd scenograaf, zowel in zijn eigen troep als bij FroeFroe. Bovendien is en blijft hij een begenadigd figurenmanipulator. Voor Movo ontwikkelde hij een ingenieus polyvalent decor met allerlei bewegende elementen. Een beetje à la Jan Svankmajer, de in 1934 geboren Tsjechische poppen- en animatiefilmkunstenaar.

In die fantasmagorische feeërie verschijnen twee personages: een soortement uitvinder die de lucht wil ingaan – eerst op een vuil papier, dan in een vliegtuig en uiteindelijk in een luchtballon – en zijn luie poes, die het hare denkt van zijn falende inventiviteit. Smeyers bedient beide poppen tegelijkertijd en neemt ook nog eens de mobiele delen van het decor voor zijn rekening. Een miniproductie met internationaal perspectief en niet alleen op gespecialiseerde festivals."

- Freek Neyrinck, WP Nederland

 

"Zoals Freek Neyrinck vond ook ik Movo van beeldend kunstenaar Bruno Smeyers een bijzonder vernuftige installatie vol verrassende details. Je gaat een tentje binnen en kijkt naar een houten man, omringd door kastjes en luikjes. Movo is een kluizenaar en onderzoekt hoe de mens zou kunnen vliegen. Een klok opent zijn hokje, de zon en de maan draaien door het heelal, een houten arm verschijnt, het traliemasker voor de houten kop gaat opzij. Alles wordt mechanisch in beweging gezet. Daardoor kent de installatie in deze hightechtijden een nostalgisch gehalte."

- Tuur Devens, WP Nederland

bottom of page